ERC reivindica l'acció al capdavant de la Generalitat

Els republicans defensen que són l'opció de Govern més "independentista, feminista i ecologista"


  • Comparteix:

ERC vol mantenir-se al Govern de Catalunya per fer realitat a Sant Cugat l'hospital de dia, la segona residència i posar sobre la taula una nova línia d'FGC que connecti la ciutat amb Barcelona. Així ha tret pit la candidatura republicana de la feina feta al capdavant de la Generalitat, en un acte celebrat aquest dissabte a la plaça dels Quatre Cantons on també ha reivindicat la defensa de la sanitat pública, d'uns 'pressupostos socials', la baixada del preu de lloguer i la lluita per la independència 'dia a dia'.

La trobada ha estat carregada de retrets contra Junts i el PSC. El conseller de Salut, Manel Balcells, ha criticat la formació liderada per Carles Puigdemont: "Va deixar el Govern perquè ens deien que érem uns fluixos, uns botiflers i uns traïdors perquè negociàvem amb l'Estat". El conseller creu que ara, un any i mig després, Junts ha canviat de parer i sí que aposta per la negociació.

Alhora, Balcells també ha criticat que el programa de Junts sigui "que torni Puigdemont" per "fer el que han fet sempre: privatitzar la sanitat, donar l'esquena al país i no ajudar a les polítiques socials".

També ha intervingut l'exconseller Juli Fernàndez, número 13 de la llista dels republicans, que considera que els seus poden garantir el Govern "més independentista, feminista i ecologista" que pot tenir el país. L'exalcalde de Sabadell també ha carregat contra el PSC, una formació que considera "amics de la transfòbia". També els ha criticat Balcells, que els ha comparat amb Ciutadans, després que el candidat Salvador Illa es referís a Lleida i el Baix Llobregat com a "Lérida i Bajo Llobregat". El titular del Departament de Salut ha acusat els socialistes de basar la campanya en "amagar-se darrere de Pedro Sánchez".

ERC vol diferenciar-se de Junts i el PSC. Els republicans consideren que aquestes formacions tenen "altres interessos" que no afavoreixen, per exemple, a la baixada dels preus dels lloguers. En aquest sentit, Fernàndez ha assenyalat el cas de Sant Cugat, on es troben les mensualitats per pagar l'habitatge més altes del país: "És una bogeria". El candidat republicà ha assegurat que un govern d'ERC "defensarà més" aquells que tenen problemes per pagar-ho cada mes.

En clau independentista, l'amnistia és clau per als republicans "per acabar amb la repressió". Ho ha dit la vicesecretària General de Drets, Llibertats i Lluita Antirepressiva d'ERC, Marta Vilaret, que també reclama "més força" per fer realitat un referèndum. També ha criticat l'estratègia de Junts, que ha assenyalat com a "lluita fratricida".

ERC també ha aprofitat l'acte per fer una crida a mantenir la mobilització de cara a les eleccions europees del 9 de juny. Per a l'eurodiputada santcugatenca i candidata Diana Riba, són uns comicis clau per frenar l'extrema dreta: "És molt important que anem a votar tots i totes i que no hi anem sols, que portem tothom perquè si tots votem l'extrema dreta és molt petita".






Manel Balcells

Ens deien que érem uns fluixos, que érem uns botiflers, que érem uns traïdors, perquè negociàvem. Negociàvem l'amnistia amb l'estat, negociàvem derogar el delicte de sedició, negociàvem un nou finançament, i això era de traïdors, perquè el que calia era l'enfrontament. Un any i mig després, ara resulta que la negociació és el que cal.

Juli Fernàndez

El dia 12 de maig podem tenir un govern encara més republicà, encara més independentista, encara més progressista, encara més al costat del territori, més ecologista i més feminista que és Esquerra Republicana de Catalunya amb més força, per tant ànim, a guanyar a Sant Cugat i arreu.

Marta Vilaret

Hem aconseguit primer una cosa que alguns diuen que no ha servit per res, ho diu el candidat número 3 de Junts, també veí de la comarca, quan per sort i ens alegrem molt pot fer campanya i es pot presentar a les eleccions i està fora de la presó gràcies als indults i a l'alliberament dels presos que vàrem aconseguir el 2021.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.