Clínica Support de UIC Barcelona: cinc anys de compromís amb la salut mental

La clínica, establerta al Campus Sant Cugat, compta amb un equip de 13 professionals


  • Comparteix:

Fotografia amb les autoritats a la celebració de la Clínica Support / Foto: UIC Barcelona

Fotografia amb les autoritats a la celebració de la Clínica Support / Foto: UIC Barcelona

La salut mental té cada vegada més l'atenció de la societat, i bona mostra d'això és el cinquè aniversari de la clínica Support (Servei universitari psicològic i psiquiàtric d'orientació i tractament) de la UIC Barcelona. Aquest dijous s'ha celebrat l'efemèride amb diverses autoritats i ressaltant el compromís de l'espai ubicat al Campus Sant Cugat amb la salut mental i la tasca dels professionals.

Actualment, el centre compta amb 213 pacients, que reben l'atenció de 13 professionals. La directora de la clínica Support, Montserrat Pàmias, ha exposat que quan es parla de salut mental s'aborden "moltes situacions que provoquen malestar emocional". D'aquesta manera, ha detallat que treballen amb pacients en tres nivells diferents: patologia mental, situació preclínica i prevenció. Alhora, ha destacat que el valor diferencial de la clínica és el nivell "d'humanisme i dedicació" dels professionals.

Per la seva banda, la directora del departament de Ciències Bàsiques de la UIC, Maria Fernández, ha apuntat la vocació d'aquest servei de créixer. A la celebració també hi ha assistit l'alcalde, Josep Maria Vallès, que s'ha mostrat obert a col·laborar en nous projectes. Finalment, el bisbe de Terrassa, Salvador Cristau, ha beneït la clínica i ha fet una crida a l'esperança.


Montserrat Pàmias

Quan parlem de salut mental no parlem només de l'esquizofrènia, la depressió i el transtorn bipolar, sinó que parlem també d'altres circumstàncies que provoquen malestar emocional.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.